BEGINNEN BIJ DE BASIS

Om zelf uw verwarmingsinstallatie te plaatsen zijn er enkele basics waarmee we starten.

 

Uw CV-installatie bestaat uit een CV-toestel, leidingen met de voorzieningen, CV-leidingen, de warmwater-leiding, afvoer en uw rookgasafvoer.

 

 

VOORZIENINGEN

De leidingen die binnenkomen in uw CV-toestel zijn de gasleiding en de koudwater-leiding. Beide zijn voorzieningen die noodzakelijk zijn voor de goede werking van uw centrale verwarming.

 

 

Indien uw woning nog niet is voorzien van een gasleiding, dienen volgende zaken te gebeuren:

1. Open een dossier bij Eandis voor de aanvraag van uw gasvoorziening.

2. Eandis stuurt u een vrijblijvende offerte op uw adres. De offerte bevat de kosten gepaard met het aanbrengen van een gasvoorziening en de werkwijze.

3. Plaats zelf een wachtleiding van de straat tot aan uw woning. U kan deze ook laten plaatsen door onze leveranciers.

4. Maak een afspraak met Eandis na het plaatsen van de wachtbuis.

5. Eandis plaatst uw gasmeter en verzegeld deze.

6. Plaats zelf uw gasleiding in de daarvoor voorziene wachtbuis. U kan deze ook laten plaatsen door onze leveranciers.

7. Om uw meter te laten openen hebt u een CERGA keuringsattest nodig en een contract met een gasleverancier.

8. Maak een afspraak met Eandis om de meter te laten opzetten.

 

 

 

Wanneer u nog geen gasleiding hebt om uw CV-ketel op aan te sluiten, moet u de stappen in de beschrijving volgen. U kan dit ook zelf plaatsen!

CV-LEIDINGEN

 

Uw CV-toestel genereert warmte voor de leidingen die naar uw radiatoren, convectoren en/of vloerverwarming gaan.

 

Het gehele systeem van warmteafgifte-elementen is een circuit. Dus het hete water dat uit uw CV-toestel komt, loopt door de CV-leidingen om onderweg zijn warmte af te staan aan deze afgite-elementen en komt dan weer binnen in uw CV-toestel op een vele lagere temperatuur. Op deze manier is de cirkel rond.

 

Op de aanduidingen op de Click&Heat montageplaat ziet u hier CV-aanvoer en CV-retour. Het hete water komt de ketel buiten langs de CV-aanvoer en komt het CV-toestel weer binnen via de CV-retourleiding. En wordt dan weer opgewarmd.

CONDENSAFVOER

Hogerendementsketels op gas werken met condensatietechnologie. Het CV-toestel zet dus aargas om naar nuttige warmte via verbranding, tijdens deze verbranding ontstaat er condens van de rookgassen. De ketel gaat deze hete condens hergebruiken, hij neemt hier in feite alle warmte-energie uit deze waterdamp. Op deze manier moet de ketel minder aardgas gaan verbranden om de benodigde warmte te creëren.

 

Er ontstaat zowel condens in de verbrandingskamer als in het rookgaskanaal, na verloop van tijd moet dit condenswater ook worden afgevoerd. Dit zit gemiddeld tussen 6 à 12 L per dag en kan erg hard oplopen naar gelang de buitentemperatuur.

 

De praktische zijde dan. Het condenswater mag afgevoerd worden via de riolering, op voorwaarde dat de condenswaterafvoer zichtbaar is en dat deze voorzien is van een geurafsluiter (sifon). Deze afvoerbuis moet minimaal PVC 32 zijn. De aansluiting van de afvoerleiding op bijvoorbeeld de afvoer van de wasmachine, wastafel of dergelijke zijn ook mogelijk. Indien er geen afvoermogelijkheid in de buurt is, kan je een condensatieafvoerpomp installeren.

ROOKGASAFVOER

Het plaatsen van de rookgasafvoer is een zeer belangrijk onderdeel van het plaatsen van uw volledige CV-installatie.

 

Op onderstaande afbeelding kan u de verschillende mogelijkheden bekijken. Samen met onze installateurs kijken we naar uw woning en een oplossing op maat. Er zijn namelijk enkele wettelijke bepalingen omtrent het plaatsen van rookgasafvoer waarmee je rekening moet houden.

VOORZIENINGEN

CV-LEIDINGEN

CONDENSAFVOER

ROOKGASAFVOER

RYBA CLICK & HEAT. Zelfbouwpakketten voor centrale verwarming.

SHOWROOM & INFOCENTER

Brechtsebaan 453

2900 Schoten

OPENINGSUREN

woe & za 13u00-17u00

& op afspraak